HiPP gradi pogon u dolini Neretve u sklopu projekta BEPO

Bez autora
Jun 15 2014

Bavarska grupacija HiPP planira investiciju u dolini Neretve, u sklopu projekta BEPO koji je ovoga tjedna predstavljen u HAZU. Tvrtka HiPP, u vlasništvu njemačkog poduzetnika Clausa Hippa s tradicijom obiteljskog biznisa starog više od stoljeća, u Hrvatskoj posluje od 2001. nakon što je preuzela tvrtku Vivera čiji su proizvodni pogoni smješteni na području Gline. Prva investicija će biti gradnja pogona za preradu voća, povrća i školjkaša s neretvanskog područja, a osim tri susjedne općine koje povezuju prostori poslovnih zona - "Nova Sela" u Kuli Norinska i "Pozla gora" u općini Pojezerje, te "Zvirići" s područja Ljubuški, velik je broj zainteresiranih ulagača, domaćih i inozemnih, koji će sudjelovati u projektu.

HiPP gradi pogon u dolini Neretve u sklopu projekta BEPOBavarska grupacija HiPP planira investiciju u dolini Neretve, u sklopu projekta BEPO koji je ovoga tjedna predstavljen u HAZU.

Tvrtka HiPP, u vlasništvu njemačkog poduzetnika Clausa Hippa s tradicijom obiteljskog biznisa starog više od stoljeća, u Hrvatskoj posluje od 2001. nakon što je preuzela tvrtku Vivera čiji su proizvodni pogoni smješteni na području Gline.

Prva investicija će biti gradnja pogona za preradu voća, povrća i školjkaša s neretvanskog područja, a osim tri susjedne općine koje povezuju prostori poslovnih zona - "Nova Sela" u Kuli Norinska i "Pozla gora" u općini Pojezerje, te "Zvirići" s područja Ljubuški, velik je broj zainteresiranih ulagača, domaćih i inozemnih, koji će sudjelovati u projektu.

U tijeku je, kaže, osnivanje komanditnog društva svih partnera, a sam prvi pogon za preradu poljoprivrednih proizvoda u funkciju bi, prema procjenama, mogao biti stavljen za dvanaest mjeseci. Ograničavajući faktor za realizaciju gradnje pogona nisu, pak, prostorni planovi, nego, dodaje Zloić, manjkava infrastruktura za vodu, zbrinjavanje otpada i odvodnju na navedenom teritoriju.

U ovom trenutku Konzorcij Neretva raspolaže s dobro snimljenim kapacitetima i potencijalima proizvodnje u plodnom neretvanskom kraju, a zainteresiranih za suradnju i među obitelsjkim poljoprivrednim gospodarstvima na cijelom prostoru doline Neretve, tvrde, već sada ne manjka.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik